Hokkaido Mastery Vlog 1 – Vertrek naar Sapporo - Kotatsu
Kotatsu
Shares

Hokkaido Mastery Vlog 1 – Vertrek naar Sapporo

Hokkaido Mastery Vlog 1 - Vertrek naar Japan

Het is tijd voor Hokkaido!

Het is eindelijk tijd voor Hokkaido Mastery! We vliegen dit keer weer met 32 Kotatsu studenten naar Hokkaido, Japan. Hokkaido is de noordelijke regio in Japan. De steden die wij bezoeken zijn Sapporo en Hakodate.

Vertrek naar Sapporo, Japan

In deze vlog verzamelen alle mensen op Schiphol. Je ziet de spanning en enthousiasme in hun gezichten. Sommige mensen hebben nog nooit in hun leven gevlogen, anderen vliegen voor het eerst naar Japan en een paar zijn al eerder met Kotatsu naar Japan geweest.

18 uur vlucht...

Vliegen naar Hokkaido is wel anders dan Tokyo of Osaka. We vlogen eerst met z'n allen van Amsterdam naar Frankfurt, vervolgens naar Haneda, Tokyo en als laatst naar Sapporo. Het was een vlucht van 18 uur in totaal, mensen waren kapot, maar toch bleef iedereen positief en lachen. Dit was echt een trots moment voor Hiromi en mij.

Hersenen uit en gaan

Brittje stelde mij allerlei vragen over bij welke gate we moeten zijn, waar iedereen zit etc. Het was natuurlijk best spannend. Ik vertelde haar: 'Brittje, zet gewoon je hersenen uit en doe het weer aan zodra je in je appartement in Sapporo bent. Wij regelen alles wel, don't worry'. Hierdoor kon ze volledig ontspannen en bouwen op de reisleiders. Zelfs de bagage is super makkelijk te vinden met de Kotatsu bagagebanden!

Aangekomen in Sapporo!

Na een lange vlucht waren we eindelijk aangekomen in Sapporo. We verblijven in een gigantisch appartementencomplex. We hebben verschillende appartementen waar 5 man in slapen. Het eerste dat opviel was hoe goed alles eruit zag! De bedden waren heel comfortabel en de douche was goddelijk. Een goede Japanse douche is een hele ervaring! Evenals de Japanse WC natuurlijk 😉

De zoektocht naar simkaarten

Hiromi en ik hadden geen tijd om te ontspannen. We gingen gelijk op zoek naar simkaarten. Alle Kotatsu studenten krijgen een 4G simkaart standaard bij de reis. Dit maakt het super handig voor ze om overal met Google Maps te komen. Het geeft je vrijheid en zelfvertrouwen dat je altijd weer veilig thuis kunt komen. Daarnaast kunnen ze elkaar altijd bereiken via WhatsApp of LINE.

Hiromi en Aburasoba

Toen we eenmaal de simkaarten bij iedereen hadden afgeleverd had Hiromi zin in Aburasoba. Een tip die zij van een van haar vrienden kreeg. Het leek wel een mix tussen ramen en soba, heerlijk!


About the Author Nari Sensei

Nari is mede-oprichter van Kotatsu TV en geeft al meer dan vijf jaar lang Japans les. Hij is helemaal vanaf nul begonnen tot nu vloeiend Japans. Met deze blogs neemt hij jou mee zodat jij ook binnen no time Japans kunt spreken en begrijpen.